Στα πανηγύρια πρώτοι..

Με αφορμή ένα άρθρο της σημερινής ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ αναρωτιέμαι πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα γι’αυτό τον κόσμο;Όσο «κακός» κι αν είναι κάποιος , όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει..παραμένει πάντα άνθρωπος. Άνθρωπος κίτρινος, μαύρος, άσπρος, κόκκινος, άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό, Αλλάχ, Βούδα, Μαρξ, Χρήμα, στη Δική του Δύναμη, άνθρωπος που είναι από την Ελλάδα,την Αλβανία, τη Βραζιλία,τη Σουηδία,το Μεξικό κ.ο.κ..αλλά άνθρωπος..

Όταν βλέπω να χρησιμοποιείται η λέξη πανηγυρίζω για την περιγραφή ενός γεγονότος περιμένω με βάση την ετυμολογική έννοια της λέξης=>»πανηγυρίζω=μετέχω σε πανηγυρισμό, γιορτάζω/εκδηλώνω την χαρά μου δημόσια για κάποιο σπουδαίο γεγονός«

να διαβάσω για κάτι χαρμόσυνο ή έστω κάτι το ευχάριστο. Όχι όμως για τον θάνατο κάποιων ανθρώπων. Δεν αντιλέγω ότι –ίσως– αυτός ο περιβόητος μουλάς να διέπραξε στο παρελθόν φρικτά εγκλήματα και να μην σκέφτηκε κι αυτός ότι απέναντι του ‘εχει ανθρώπους, ωστόσο δεν πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να μπει σε τέτοια διαδικασία σκέψης. Πας άνθρωπος, άνθρωπος. Γι’αυτό το λόγο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να τιμά τον άλλον στη ζωή και τον θάνατο του.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: