Άνθος Αραβοσίτου vs Κάνστερ Πάουντερ: η μάχη.

Μετά από 1 όμορφο μεσημέρι όπου έχεις απολαύσει το ψαράκι σου και το ουζάκι σου αποφασίζεις ότι δε θέλεις να σε παρασύρει η ζαλάδα του ούζου σε ατελείωτες ξάπλες.Όχι θέλεις να περάσεις δημιουργικά το απόγευμα σου. Η γειτονιά σου μυρίζει ησυχία όπως και το σπίτι σου επιτέλους..αποφασίζεις λοιπόν να κάνεις εκείνο το γλυκό που είχες φάει μια φορά στην Καβάλα..

Τα υλικά λίγα κι η εκτέλεση τους εύκολη σκέφτεσαι..λοιπόν:

1. μπισκότα πτι-μπερ( 1 πακέτο)

2. 2-3 γιαούρτια στραγγιστά

3. 1 ζαχαρούχο

4. μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο και..

5. άνθος αραβοσίτου ή κάστερ πάουντερ;; τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν ήδη..χμ τηλεφωνείς στη φίλη σου που ήταν κι αυτή τότε στην Καβάλα..ρίχνεις έναν καβγά 10′ γιατί εσύ λες κάστερ πάουντερ, η φίλη σου όοοχι να χτυπιέται «άνθος αραβοσίτου! άνθος αραβοσίτου!!!» αποφασίζεις να δεχτείς το επιχείρημα της ότι το καστερ (σαν το φαντασματάκι ακούγεται..κάνστερ; κάουστερ;; ΟΠΩΣ λέγεται τελοσπάντων..) πάουντερ είναι «φουσκωτικό» και ναι εσύ δε θέλεις να φουσκώσεις τίποτα..

5. άνθος αραβοσίτου (1 φακελάκι)

Ωραία τα μπισκότα τα’χεις πάρει, τα γιαούρτια τα’χεις πάρει.. ναι αλλά γιατί είναι μπλε από πάνω ενώ λήγουν στις 27/6? οεο?? όχι νιώθεις ότι το γλυκό τσινάει και δε θέλει να γίνει αλλά επιμένεις.. θα βάλεις 3 γιαουρτάκια παραδοσιακά ( βγάλε την πέτσα καλού-κακού) χμ..συνεχίζουμε.. το ζαχαρούχο μια χαρά φαίνεται λήγει το 2009 οκ..αλλά ναι εννοείται πως την έκανες πάλι την βλακεία σου..πήρες κονσέρβα και πρέπει να την ανοίξεις με το ειδικό εργαλείο που ποτέ δεν υπήρξε σ’αυτό το σπίτι θυμάσαι..Να’ναι καλά η φίλη σου.. σου λέει το κόλπο με το μαχαίρι- πρέπει βέβαια πρώτα να θυμηθείς ποια είναι η ακτίνα και ποια η διάμετρος..εμ το 13 στα μαθηματικά της Γ’Λυκείου το ξέχασες;-και μετά από αρκετό χτύπημα το χέρι έχει κοκκινίσει, το μαχαίρι έχει στραβώσει αλλά η καλή μας η κονσερβούλα έχει ανοίξει..τη μαρμελάδα no problem την βάζεις στο τέλος και ναι..άνθος αραβοσίτου;;χμ αποφασίζεις να μην βάλεις το ληγμένο που υπάρχει στο ντουλάπι-ενώ έχεις σκεφτεί ότι δε θα το καταλάβει κανείς..-και βγαίνεις έξω να πάρεις «τον άνθο»(την τύχη μου!!) αλλά ξύπνα είναι Σάββατο ώρα 20:21 ναι ναι έχουν κλείσει τα supermarkets..αρχίζει η εξερεύνηση της γειτονειάς λοιπόν..ανακαλύπτεις ούτε 1 ούτε 2 αλλά 6 ψιλικατζίδικα σε 3 τετράγωνα αλλά βλέπεις μόνο το κάστερ το φαντασματάκι που είπαμε πιο πάνω.. Άνθος πουθενά..αφού έχεις φτάσει στον άνω μαχαλά..ανακαλύπτεις το Άνθος σου κι επιστρέφεις σπίτι αποφασισμένη ότι δε σε σταματά τίποτα..το γλυκό θα γίνει πάει και τελείωσε!!

Λοιπόν σπάς τα μπισκότα στα 4 κομμάτια..τ’αφήνεις στην άκρη..και τώρα το μίγμα..κατεβάζεις το πολυμηχάνημα της μαμάς(να θυμηθείς να το βάλεις στη θέση του) και ρίχνεις μέσα τα γιαουρτάκια, το ζαχαρούχο(κάνει 15′ να πέσει από την τρυπούλα που έχεις ανοίξει) και το άνθος αραβοσίτου. Προτεινόμενο κομμάτι την ώρα που χτυπάς το μίγμα με το mixer το Lose Control-James δεν ξέρω γιατί αλλά ειδικά στο ρεφρέν εκεί που λέει «Shake my body release my soul..»καλό είναι να ανεβάσεις το mixer από το 2 στο 3..Θαρρώ σ’αυτό το σημείο κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας της συνταγής..Έτοιμο και το μίγμα σου..ρίχνεις μέσα τα μπισκοτάκια( ναι καλά το κατάλαβες τα έχω με το-σεις και με το-σας για να μην μου ρθει καμιά αναποδιά πάλι..) και τα ανακατεύεις..Μοιράζεις το μίγμα σε μπολ και βουρ στο ψυγείο..Θέλει αρκετή ώρα δεν ξέρω πόση..1-2 ώρες ανοίγεις και κοιτάς..κι όταν είναι έτοιμο προσθέτεις από πάνω και λίγη μαρμελάδα ό,τι θέλεις εγώ θα βάλω φράουλα μάλλον είναι η αγαπημένη μου..

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το μίγμα είναι πολύ γευστικό μην αρχίσεις τα τσιμπήματα με το κουταλάκι γιατί θα το τελειώσεις πριν το καταλάβεις και θα πάει τζάμπα τόσος κόπος..

Άντε καλή μας όρεξη!

Ένα Σχόλιο to “Άνθος Αραβοσίτου vs Κάνστερ Πάουντερ: η μάχη.”

  1. ναι οκ..χρειαστηκε να κυλήσει αρκετό ρούμι στο αίμα μου για να θυμηθώ ότι το φαντασματάκι το λένε Κάσπερ κι όχι Κάστερ οκ..🙂

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: