Εργαστήρια δημιουργικής γωνιάς.. στη Θεσσαλονίκη (updated!!)

Όταν τελικά τα φαινόμενα απατούν.. ή η κριτική (έστω η σκληρή) αποδίδει..

Πριν από 2 μήνες περίπου το Καραντί άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου κατά του Τελλόγλειου Ιδρύματος , από αυτό το blog όσο και από το thess.gr.

Αιτία; Η διοργάνωση για 1η φορά ενός εικαστικού εργαστηρίου που θα απευθυνόταν σε ενήλικες. Η πρώτη εντύπωση ήταν τόσο  αποκαρδιωτική που από 27 άτομα στο πρώτο μάθημα , έμειναν τελικά γύρω στα 12. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη αρνητική προσωπική εντύπωση ενδυναμώθηκε από την  ίδια αντιμετώπιση όλων σχεδόν  των παρευρισκομένων. Το πιο εύκολο πράγμα όμως είναι να κρίνεις και να μη δίνεις μια 2η ή 3η ευκαιρία σε μια νέα προσπάθεια. Η εικόνα και το περιεχόμενο του εργαστηρίου στην τωρινή φάση του είναι τελείως διαφορετική της πρώτης εντύπωσης. Υπάρχει ένα πρόγραμμα και μια συνέχεια στο περιεχόμενο του εργαστηρίου, συν το γεγονός ότι η δημιουργικότητα των συμμετεχόντων επιτυγχάνεται στο μέγιστο βαθμό, αν και κατά τη γνώμη μου αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως εφόσον υπάρχει η διάθεση, οι «ενήλικες» 😉 και τα υλικά. Όχι βέβαια, ότι ο  εισηγητής αυτού του εργαστηρίου δεν σε εμπνέει και δε σε βοηθάει να βγάλεις αυτό που έχεις μέσα σου, απλά θα ήταν καλύτερα αν υπήρχαν περισσότεροι ειδικοί σε κάθε μορφή τέχνης, έκαστος στο είδος του που λέμε. Από την άλλη, έτσι πως πάνε τα οικονομικά στα πολιτιστικά αυτού του τόπου, τι παραπάνω να περιμένουμε;; ΤΙΠΟΤΑ!

Έτσι κι αλλιώς, η κριτική έγινε μόνο απέναντι στους διοργανωτές αυτού του εργαστηρίου και όχι στους διεκπεραιωτές, εννοείται πως όχι.

Στους διοργανωτές που έσωσαν κάπως την παρτίδα της προχειρότητας  μεταφέροντας το εργαστήρι δημιουργικής γωνιάς, στο «εργαστήρι» του Μιρό ,

(πηγή : stoforos.blogspot.com)

το οποίο βρίσκεται έξω από το ίδρυμα-χώρο της τρέχουσας έκθεσης «Ο Μιρό της Μαγιόρκα». Έτσι , όλοι οι νέοι δημιουργοί γίνονται καμιά φορά πλέον κι αυτοί έκθεμα στα μάτια των ανυποψίαστων επισκεπτών.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: